Rosul


Culoarea rosie este considerate una dintre cele mai energizante culori
Culoarea roşie Rdeča barva
Roşul este culoarea optimistă, vitală, a acţiunii, fierbinţelii, mişcării, lupţii, vieţii pasionate. 
Este culoarea cea mai expresivă, extrovertită, legată de o viaţă plină, de curaj şi sacrificiu, dragoste, sentimente puternice şi activităţi pasionante
Roşul nu poate lăsa pe nimeni rece. Puteţi să iubiţi sau să urâţi această culoare, dar cu greu puteţi rămâne indiferent la culoarea roşie. 
Pentru ca este o culoare asociata cu focrosul poate crea dezastru daca este folosit in exces. Rosul este una dintre cele mai puternice culori si este o culoare de bun augur, fiind considerata culoarea vietiiEste o culoare a curajului in decorare, deoarece este o culoare intensa. Este o culoare care inspira caldura, provocare, actiune, pasiune si dorinta. Rosul da un sentiment de putere, alunga tristetea, depresiile, melancolia, moleseala si creste buna-dispozitie si veselia. Simbolizeaza virtutea, adevarul, prosperitatea, fericirea, norocul, faima si reputatia. Rosul stimuleaza puterea, bucuria, motivarea de sine si iubirea. 
  • In terapii: se considera ca rosul este o culoare tonifianta, care imbunatateste circulatia sangelui, previne depresiile, frica si sedentarismul. 
  • Rosul trebuie folosit cu atentie deoarece! el poate genera frica, insomnie, pasiune necontrolata, furie si poate avea efecte neplacute in cazurile de probleme mentale.
  • Culoarea roşie măreşte tonusul muscular, accelerează pulsul, măreşte tensiunea, accelerează circulaţia sângelui, creşte eliberarea adrenalinei şi actvitatea ficatului. Adânceşte respiraţia. Poate cauza dureri de cap, nu este potrivită pentru persoane care se enervează repede sau care sunt instabile din punct de vedere emoţional. 

Nessun commento:

Posta un commento

Asteptam sugestiile si comentariile voastre aici.:)