Albastrul


Albastru este una dintre cele mai linistitoare culori. 

Culoarea albastră Modra barva
Culoarea albastră face parte din culorile primare. Culoarea opusă ei este culoarea galbenă, amestecul acestor două culori are ca şi rezultat culoarea verde, care combină calităţile ambelor culori. În natură este larg răspândită în cerul azuriu, care se reflectă în apă. 
Albastrul simbolizează: înţelepciune, inteligenţă, imortalitate, infinitate, adâncime, superioritate, spiritualitate, misticism. 
 Albastrul reprezinta binecuvantarea, calmul, impacarea, meditatia, contemplatia si cunoasterea. Ea elimina starile de rau, neliniste, stres, emotii. 
Albastru ofera foarte mult calm si creeaza o ambianta de meditatie.Exprima speranta, armonie, calm, stimuleaza creativitatea, comunicarea si intelegerea spirituala. 
Asociaţiile psihologice: claritate, prospeţime, facilitate (culoarea atmosferei), transparenţă, lejeritate, distanţă, linişte, … 
Efectele fiziologice ale albastrului: calmează ritmul cardiac, încetineşte ritmul aparatului respirator, calmează, stimulează activitatea mentală, instrospecţia, direcţionează către interior – i se spune culoarea liniştei şi odihnei.
In terapie : este folosita ca o culoare tonica cu calitati antiseptice. Albastrul este folosit in institutiile pentru boli mentale pentru a calma pacientii violenti, dar in exces, albastrul poate fi deprimant. Se spune ca aceasta culoare are efecte benefice in cazul problemelor de inima si problemelor de respiratie. Culoarea albastra este indicata mai ales in cazul insomniilor.
 Tonurile de albastru se folosesc mai ales in baie, deoarece este o culoare asociata cu elementul apa.Este culoarea cerului si este asociata cu elementul apa

Nessun commento:

Posta un commento

Asteptam sugestiile si comentariile voastre aici.:)