Jupiter

planeta Jupiter 

planeta JupiterJupiter este la o distanta de 5,2 ua de Soare, si este cea mai mare planeta a Sistemului Solar, avand un diametru echivalent cu 11,21 diametre terestre si o masa de 317,8 ori mai mare decat masa Pamantului. Totusi, densitatea sa este numai un sfert din cea terestra, ceea ce sugereaza ideea ca Jupiter este o planeta mai degraba lichida, desi nucleul ei, datorita presiunilor uriase, ar putea fi alcatuit din hidrogen metalic, explicandu-se astfel existenta magnetosferei, care inconjoara planeta. O rotatie in jurul lui insusi dureaza 10h si 39 minute si o miscare de revolutie in jurul Soarelui dureaza 11 ani si 314 zile. Suprafata jupiteriana este bantuita de furtuni, cea mai spectaculoasa dintre ele, Marea Pata Rosie, putand fi observata si de pe Pamant. Viteza vantului atinge frecvent 150 km/sec, iar presiunea atmosferica depaseste 100 atmosfere. Aceasta este alcatuita din hidrogen (90%), si heliu (10%). Temperatura medie este de -121° C.
Culoarealbastru (bleu)
Metalcositor
Piatra pretioasaturcoaz, granat

Domiciliu
Exaltare  
Trigonocratie    
Cadere  
Exil

Cuvinte cheieSeful, stapanul, omul de stat, magistratul, omul politic, ecleziastul, demnitarul de curte, bogatia, onorurile, casatoria bogata, prieteniile, renumele, moartea tarzie si cu post alaturi. Un Jupiter prost conditionat in horoscop va insemna saltimbancul, pedagogul maniac, ecleziastul nedemn, cersetorul in haine negre, risipitorul, nesatiosul in placeri, moartea prin judecata publica sau sentinta capitala.
CalitatiIntelepciunea, moralitatea, corectitudinea, bunul simt, echitatea, respectul pentru autoritate, umanismul, sacrificiul
DefecteLacomia, partinirea, vanitatea, estetismul si idealismul

Generalitati
Jupiter intr-o tema natala evidentiaza manifestarea personalitatii profunde a omului, posibilitatile de expansiune atat la nivel inferior (legate de societatea in care traieste), cat si la nivel superior (in evolutia sa spirituala). Jupiter indica modalitatile fiintei de a se integra in lume, legile morale si etice din societate, regulile, principiile si modul in care fiecare le percepe si le foloseste. Semnul zodiacal al lui Jupiter ne da informatii cu privire la modul in care percepem dreptatea, cum aplicam legile, cum ne rezolvam problemele. Intrand in legatura cu potentialul jupiterian din astrograma noastra, avem cele mai mari sanse sa ducem o viata plina de frumusete, in armonie cu legile naturii, o viata caracterizata in primul rand de usurinta de a intelege lucrurile, de discernamantul de a decide si de intelepciunea de a fi fericiti. Jupiter este in legatura cu abundenta, generozitatea, bunatatea si ne arata cum putem sa devenim mai buni, atat cu ceilalti cat si cu noi insine. Jupiter este planeta norocului, datorita faptului ca pozitia lui dintr-o tema natala indica modalitatile prin care nativul va manifesta capacitatea de a detecta momentele si situatiile favorabile din mediul in care traieste. In fiinta umana reprezinta forta benefica ce cauta fericirea in orice, stiind sa se bucure de fiecare dar pe care viata i l-a oferit. Jupiter trezeste dorinta de a cunoaste adevarul, de a aduce armonie si pace in mediul in care traim. Aceasta cunoastere nu trebuie sa fie neaparat exprimata, ea se impregneaza in fiinta umana sub forma unei conceptii de viata, a unei filosofii, a unei morale, deoarece provine dintr-un proces de interactiune dintre mediu si propria fiinta.
Tipologic
Jupiterianul este tipul de subiect caruia ii place sa traiasca bine, are forme generoase, se bucura de viata, e simpatic si jovial. Se distinge de lunar si venusian printr-o statura mai inalta, o fizionomie mai vesela, o fata plina fara sa fie umflata, uneori cu "falci", si o barba deasa de barbat. Aceste caracteristici se dezvolta mai ales la varsta matura.
Psihologic
Jupiter indica echilibrul, integritatea si atitudinea sociala. Indruma spre religia unita cu gandirea imaginativa si aspiratiile nobile. Predomina extravertirea, caldura si generozitatea fata de ceilalti. Acest personaj este fireste simpatic si iubit de toti. El inspira incredere. In paralel, subiectul poate dezvolta redutabile pofte personale privind mancarea buna (carnea) si puterea. Buna lui dispozitie este comunicativa. Este perfect integrat in comunitate si tinde in mod firesc sa-si asume un rol politic sau social. Este un optimist luand latura buna a vietii si risipindu-se fara masura in proiectele si cauzele in care s-a angajat.
puternic si
bine aspectat
dreptate, simt social, moralitate, dorinta de expansiune
puternic si
prost aspectat
fanatism legat de propriile conceptii, legatura stransa si exagerata cu prejudecatile si ipocrizia
slab si
prost aspectat
nedreptate, nesociabilitate, imoralitate si lipsa de expansiune

Sociologic
Lui Jupiter i se atribuie ideea de inalta administratie, de justitie, intreprinderile bancare si functiile bisericesti. Tipul bun jupiterian va da pe inaltul dregator, pe omul de finante cu viziunea larga si generoasa si pe marele ecleziast. Tipul rau jupiterian va da pe ambitiosul fara scrupule, pe chefliul fara pereche si pe acela care una spune si alta face.

Energetic
Energia jupiteriana este calda si umeda, mai mult calda decat umeda. Ea tinde sa creasca, sa matureze (sa coaca), sa protejeze, si sa regleze, si aceasta datorita unor calitati empatice si armonizante. Ea favorizeaza expansiunea. Cand este patologica, devine hipertrofianta, dilatanta, apasatoare. Reprezinta principiul asimilarii sub forma de idee tradusa in functiunea ideologica, avand drept consecinta exterioara intinderea organica, expansiunea, largirea si mentinerea echilibrului in sistemul naturii.
puternic si
bine aspectat
expansiune
puternic si
prost aspectat
hipertrofie
slab si
prost aspectat
atrofie

Patologic
Un exces de energie jupiteriana poate sa se manifeste printr-un apetit exagerat, in special pentru alimentele grase si sarate, printr-un exces de forme corporale, ingrasare, ingreunare, supraincarcare sau depuneri grase la nivelul sangelui, al pielii sau tesuturilor (artere, ficat), hipertrofia anumitor organe (ficat, splina), tumefactii si tumori cel mai adesea benigne.O energie jupiteriana insuficienta poate sa se exprime printr-o slabire excesiva, anorexie, sindrom depresiv etc. (energia saturniana, opusa lui Jupiter, devine atunci dominanta).In sfarsit, energia jupiteriana poate fi perturbata fara exces sau insuficienta. Este cazul tulburarilor gastrice (dispepsii, reflux gastro-esofagian, vomismente gastrice, ulcere gastrice etc.) unde ficatul nu joaca un rol de armonizare a miscarilor digestive, patologii hepatice cum ar fi icterul, unele tipuri de intoxicatie alcoolica, numite uneori "alcoolism social", atunci cand bautura permite o participare la veselie, la o integrare sociala, sau raspunde unor nevoi profesionale (mese de afaceri). Este de asemenea, cazul unor anumite forme de iritabilitate excesiva (Jupiter nu-si joaca rolul de echilibrare la nivel emotional) etc.

FiziologicJupiter reprezinta functia nutritiei, a asimilarii si cresterii, precum si toate functiile care mentin si inmultesc substanta organica. Jupiter dezvolta, protejeaza, regleaza si matureaza. In domeniul dezvoltarii, putem cita sinteza proteinelor, asigurata in mare parte de catre ficat, participare la crestere (Luna permite acumularea de materiale, Jupiter le organizeaza si le structureaza, Soarele aduce energia, dinamismul si planul de integrare). Jupiter este de asemenea, raspunzator de statura corporala. Printre functiile de protectie, detoxifierea hepatica este fizic jupiteriana. Reglarea este in special focalizata spre digestie si asimilare, Jupiter jucand rolul de armonizant al miscarilor digestive. Sinteza hepatica a bilei, care permite asimilarea grasimilor, ii poate fi de asemenea, atribuita. Reglarea si armonizarea ating printre altele si nivelul emotional, energia optimista a lui Jupiter avand clare proprietati antidepresive si linistitoare.
puternic si
bine aspectat
asimilare
puternic si
prost aspectat
crestere dezarmonioasa
slab si
prost aspectat
dezasimilare

OrganicJupiter guverneaza ficatul, glandele suprarenale si alte tesuturi protectoare (peritoneu, pleura, meninge) cu efectele patologice aferente.

Jupiter în semne și case

Planeta Jupiter in semne da informatii cu privire la standardele si credintele etice, religioase si filozofice ale subiectului. Ea arata in ce fel isi exprima acesta interesul in filozofie si in educatie. Indica de asemenea cum isi exprima expansivitatea, in ce fel si unde in viata sa lucrurile sunt facute la scara mare si cu amploare. Pozitia lui Jupiter mai indica modul cum subiectul imparte cu ceilalti ceea ce i-a fost acordat si cum isi exprima aportul vizavi de ordinea sociala, primind in schimb ajutor si sprijin. Acest principiu al cooperarii sociale face posibile actiuni de o anvergura ce depaseste posibilitatile fiintei individuale. Pozitia lui Jupiter arata nu doar unde subiectul va primi ajutor material dar si cum si-a castigat in trecut bunavointa altora si dreptul de a primi protectie spirituala. Apoi, ea indica modul cum isi va manifesta compasiunea si generozitatea fata de cei mai oropsiti decat el.
Pozitia lui Jupiter in case arata unde nativul gandeste pozitiv, optimist, unde norocul ii surade si unde lucrurile sunt facute cu usurinta si succes. De asemenea, da informatii despre domeniul vietii prin care persoana isi exprima ideile religioase, filozofice ori educationale. Jupiter arata unde apar abundenta, prosperitatea si placerile vietii. Adesea este domeniul in care se poate manifesta expansivitatea si se poate lucra la o scara sociala, depasind nivelul propriilor nevoi. Jupiter in case da indicatii si despre faptele bune pe care le indeplineste sau ale caror roade le culege nativul.

planeta Jupiter zodia Berbec Jupiter în Berbec

Jupiter in Berbec da o fire mandra si energica, ambitioasa, intotdeauna la curent cu noile metode utilizabile pentru inaintarea (avansarea) operei mondiale; este adevaratul pionier, nici prea conservator, nici prea impulsiv, cu caracter reflexiv, simpatic, onest, sincer, demn de incredere, de inclinatie mai degraba religioasa. Da aptitudini pentru legislatura sau literatura; gustul pentru jocuri in aer liber; asigura popularitatea in mediile de afaceri si cercurile sociale. Dar daca Jupiter este afectat, starea de spirit nu va fi nici la fel de conservatoare, nici la fel de bine echilibrata. Va exista o tendinta spre actiunile temerare, impulsive, spre nerabdare si manie in fata circumstantelor adverse antrenand, in consecinta, pierderea stimei publice si a popularitatii.

planeta Jupiter zodia Taur Jupiter în Taur

Jupiter in Taur, in buna configuratie, da o fire eminamente buna si simpatica fata de toti, dar o iubire profunda, vie si tandra pentru cei fata de care relatiile familiale permit aceasta exprimare a iubirii. Aceasta pozitie atrage bogatie si da dispozitii generoase pentru a ajuta in actiuni filantropice; totusi Jupiter in Casa a II-a nu este niciodata excesiv si extravagant in generozitatea sa, ci mai degraba conservator si inclinat sa examineze cu grija avantajele oricarei propuneri inainte de a da o mana de ajutor; pe de alta parte, este numai generozitate pentru ai sai. Caminul sau, familia sa sunt totul pentru el. Cand Jupiter este afectat in Taur, impinge spre cheltuieli extravagante din ostentatie sau pentru satisfacerea naturii inferioare. Subiectul va fi foarte gurmand si va fi predispus, ca rezultat al lacomiei sale, la boli indicate de natura diferitelor aspecte ale planetelor. Va avea adesea dificultati financiare, neplaceri cu creantierii sai.

planeta Jupiter zodia Gemeni Jupiter în Gemeni

Jupiter in Gemeni, in configuratie buna, da un talent literar de mana intai si daca acesta este fondat pe educatia dorita, succesul pe aceasta cale este sigur. Aceasta pozitie prevede si reusita in inventii, gustul pentru matematica si atractia ocultismului. Jupiter in Gemeni arata ca si calatoriile vor aduce in acelasi timp profit si placere. Da persoanei un caracter onorabil, maniere amabile si politicoase. Dar daca Jupiter este afectat, persoana va fi susceptibila de a suporta mari pierderi si de a fi in pericol in calatoriile pe care le va face: va scapa ca prin urechile acului. Va avea neplaceri in legatura in legatura cu religia si cu legea si dificultati cu fratii si surorile si alte rude.

planeta Jupiter zodia Rac Jupiter în Rac

Influenta lui Jupiter, fie in bine, fie in rau, nu se va face niciodata simtita pe de-a-ntregul inainte de mijlocul vietii si mai ales in cazul in care este plasat in zodia a patra sau in Casa a IV-a. Bine aspectat, da un caracter extrem de linistit, binevoitor si politicos fata de toti; o imaginatie vie, fertila in proiecte imaginare care nu se vor finaliza niciodata; un gust pronuntat pentru ocultism si pentru misticism. Exista totusi o latura practica in natura subiectului, iar acest aspect il face ambitios sa ajunga la succese materiale. Va fi norocos in plasamentele sale de case, pamanturi sau mine, in asa fel incat va aduna avere si va trai bine, mai ales in a doua jumatate a vietii sale. Aceasta pozitie indica de asemenea ca persoana va primi mult ajutor de la parintii sai in timpul vietii lor si o mostenire dupa moartea lor. Jupiter in Rac face ca persoana sa fie inclinata spre placerile mesei, daca acest astru este in aspecte bune, persoana va sti sa se abtina si sanatatea sa nu va avea de suferit, dar daca Jupiter este afectat, duce spre un exces de mancare, care - eventual - va afecta sangele si va cauza boli si excrescente nocive.

planeta Jupiter zodia Leu Jupiter în Leu

Jupiter in Leu da o fire directa, combinand bunavointa cu curajul, fermitatea cu fidelitatea, vointa cu compasiunea, mila cu dreptatea. Indica, intre altele, un model de virtuti care nu poate fi intrecut in alta parte . Da o abundenta de vitalitate si o constitutie puternica: de aceea indica un leader din punct de vedere fizic, moral si spiritual. O astfel de persoana nu se multumeste niciodata doar sa supravietuiasca, ci se indreapta spre posturi de incredere, de mare responsabilitate, iar cele mai inalte ii par cele mai bune. Intotdeauna la inaltimea sarcinii sale, nu abuzeaza nciodata de increderea celor care i-au incredintat-o. Se arata generoasa, extrem de inteligenta, se pasioneaza de tot ceea ce tinde spre inaltarea omenirii; este o natura profund religioasa, sincera. Aceasta pozitie prevesteste succesul in plasamente speculative. Atunci cand Jupiter este afectat in Leu, persoana este cruda, senzuala, pasionata de placeri si predispusa la pierderi prin plasamente proaste, speculatii si jocuri de noroc.

planeta Jupiter zodia Fecioară Jupiter în Fecioară

Jupiter in Fecioara da o natura prudenta, analitica si practica avand capacitatea, aproape de neinvins de a sti sa discearna realitatea de aparenta, adevarul de eroare si sa ajunga la fapte. Aceste persoane nu vor putea, e adevarat, sa descopere secretele prin metode clandestine ca Saturn in Capricorn, care da detectivul ideal, ci daca un judecator are Jupiter in Fecioara, nimeni nu va fi destul de abil in a-i ascunde adevarul. Un Jupiter, bine aspectat in acest semn, este o marca de succes in ceea ce priveste servitorii care-i vor fi loiali si fideli, intotdeauna gata sa execute ordinele stapanilor lor: prevesteste de asemenea prosperitatea in afaceri sau in profesie. Dar Jupiter afectat in Fecioara face ca persoana sa fie cinica, critica, neincrezatoare fata de toti si, din aceasta, expusa la pierderi prin angajatii si servitorii sai: anunta insuccesul in afaceri si o mare dificultate de a pastra un loc; in orice caz conditia sa va fi una din cele inferioare.

planeta Jupiter zodia Balanță Jupiter în Balanță

Jupiter in Balanta, atunci cand este in buna configuratie, da o natura binevoitoare, simpatica si afectuoasa; constiincioasa si sociabila, avand un mare interes pentru tot ceea ce se refera la progresele omenirii in : muzica, arte, literatura, relatii sociale, etc. Astfel persoana este foarte iubita. Aceasta pozitie anunta reusita in afaceri si succes in viata publica. Dar daca Jupiter este afectat in acest semn, indulgenta acordata cerintelor de natura inferioara va aduce subiectului neplaceri, un scandal public, pierderea popularitatii si prestigiului sau.

planeta Jupiter zodia Scorpion Jupiter în Scorpion

Jupiter in Scorpion da o natura ardenta, agresiva, increzatoare in ea insasi, un spirit entuziast, inventiv, plin de resurse, avand curajul de a infrunta fara a slabi toate circumstantele posibile ale vietii; capacitatea de a-si asigura succesul prin ocupatii practice. Anunta o mare familie si mijloacele de a furniza din plin necesarul. Aceasta pozitie duce spre cercetarile oculte. Dar Jupiter afectat in Scorpion, indica depravarea sexuala si gustul pentru o hrana prea grea; in consecinta, pronosticheaza pierderi de bani, probleme grave si boli.

planeta Jupiter zodia Săgetător Jupiter în Săgetător

Jupiter in Sagetator, daca este bine aspectat, anunta bogatie si succes; un spirit larg, filosofic, filantropic; da respect fata de lege si religie; astfel, persoanele avand aceasta configuratie se ridica la functii inalte fie in Biserica, fie in Stat, fie in intreprinderi comerciale, fie in institutiile stiintifice sau filosofice. Jupiter afectat in Sagetator face ca persoana sa fie imprastiata, indragostita de un fast vulgar (galagios, inselator, fals), extravaganta si gata sa-si incerce norocul la orice joc; cauzeaza pierderea situatiei sociale, neplaceri cu legea si dificultati financiare. Spiritul, daca este inclinat spre religie, este ingust, sectar.

planeta Jupiter zodia Capricorn Jupiter în Capricorn

Jupiter in Capricorn da o natura ambitioasa, independenta, stapana pe ea insasi; anxioasa in a se ridica la o pozitie care sa-i confere autoritate asupra celorlalti. Aceasta pozitie da talentul de a comanda bine si cu intelepciune, o natura ingrijita, economa; oroare de risipa; ingeniozitate, ceva talent ca mecanic. Persoanele care au aceasta pozitie sunt demne de incredere, sincere, cinstite in tot ceea ce fac, si isi tin cu scrupulozitate promisiunile, de aceea se ridica in general la stima, la popularitate, la onoruri. Scopul acestor persoane, cum am spus mai sus, este de a obtine o pozitie independenta in conducerea vreunei afaceri; dar daca nu reusesc, si daca trebuie sa lucreze pentru altii, va fi preferabil pentru ele sa ia o slujba in guvern. Datorita increderii oarbe pe care aceste persoane o inspira prin caracterul lor integru, franchetea si fidelitatea lor, sunt adesea chemate sa asculte (sa primeasca, sa tina) secretele oamenilor care simt nevoia sa-si impartaseasca grijile unei persoane pe a carei discretie si sfat sincer si dezinteresat pot conta. Jupiter, afectat in Capricorn, da avarul ce va tezauriza tot ceea ce va putea sa apuce, refuzandu-si strictul necesar. Va fi, in consecinta, dispretuit de toata lumea.

planeta Jupiter zodia Vărsător Jupiter în Vărsător

Jupiter in Varsator, atunci cand va fi in buna configuratie, face ca persoana sa sara in ajutorul tuturor, optimista, filosof original, doritoare de compania celorlalti, mai ales de acelor interesati de stiinte, de misticism, de literatura, de muzica. In consecinta, subiectul va atrage spre el persoane de aceasta natura care ii vor fi de mare ajutor in realizarea sperantelor sale, dorintelor si ambitiilor sale. E posibil sa obtina o situatie importanta intr-o societate secreta sau oculta. Este o buna indicatie de succes, in general; dar daca Jupiter este afectat, da o fire nelinistita, nervoasa, excentrica cu idei revolutionare, anarhice si cu oroare de orice munca serioasa. Astfel de persoane inspira aversiunea si neincrederea.

planeta Jupiter zodia Pești Jupiter în Pești

Jupiter in Pesti da o fire caritabila, simpatica si ospitaliera, placandu-i sa-i ajute pe paria societatii. Aceste persoane sunt adevarati ingeri de compasiune, ocupandu-se cu solicitudine de toate suferintele corpului, ale sufletului si ale spiritului. Bolnavii si prizonierii ii cunosc bine. Fiind dotati cu o mare sensibilitate si predispusi influentelor lumii invizibile, au adesea manifestari psihice si devin adepti ai ocultismului. Le place muzica, artele, literatura, si daca Jupiter este in buna configuratie cu Venus in Pesti, indica o mare abilitate de executare. Jupiter afectat in Pesti da un spirit nehotarat, o natura apatica, lasa, se complac in viciu si in depravarea cea mai rusinoasa; ei sunt parazitii societatii.

 

planeta Jupiter casa 1 Jupiter în Casa 1

Jupiter in Casa I, atunci cand e bine aspectat, e semnul unei sanatati bune si, in general, semn de prosperitate. Da o fire buna, un caracter amabil, o fire care respira cordialitatea, onoarea si cinstea. Nativului ii plac distractiile, mai ales sportul si calatoriile. O abilitate mare in executie, il va face cautat pentru pozitii eminente. Va avea tendinta sa devina foarte puternic in ultimii ani de viata. Jupiter afectat pe Ascendent indica abandonul intr-o pasiune oarecare, determinata de zodia in care este plasat. In Rac , va insemna un mancacios inveterat facand din stomacul sau un zeu cu rezultatul inevitabil, de-a lungul anilor, al unei ingrasari exagerate si a hipertrofiei ficatului. In Sagetator, prezice un jucator inrait care si-ar risca si sufletul pe cap sau pajura. In Pesti, pronosticheaza un betiv incurabil. In Scorpion, un senzual de cea mai rea specie, si asa mai departe in toate celelalte zodii. Putem spune de asemenea ca atunci cand Jupiter este afectat pe Ascendent, sanatatea se altereaza printr-o intoxicatie a sangelui.

planeta Jupiter casa 2 Jupiter în Casa 2

Jupiter in Casa a II-a, in bune aspecte, mai ales cu Soarele sau cu Luna, pronosticheaza o mare prosperitate financiara; este, sub acest raport, o pozitie fericita chiar si atunci cand Jupiter este afectat; doar ca in acest caz, persoana este susceptibila de a avea pierderi printr-o administrare proasta. Cand Jupiter nu are nici un aspect, nu ajuta in nici vreun fel, iar persoana poate fi atunci redusa la cea mai profunda mizerie.

planeta Jupiter casa 3 Jupiter în Casa 3

Jupiter in Casa a III-a, in bune aspecte, da o natura extrem de optimista, in asa fel incat oricare ar fi obstacolele pe care nativul ar putea sa le intalneasca in viata, va vedea intotdeauna reversul argintiu al norului si va reusi sa uite chiar si de nor. Se va bucura de avantaje exceptionale pentru educatia sa; si, mai mult chiar, va obtine din aceasta orice profit posibil. Va fi foarte iubit de fratii si surorile sale si de persoanele din anturajul sau a caror ajutor ii va fi foarte util. Aceasta pozitie indica succes prin calatorii, scrieri si publicatii. Atunci cand Jupiter este afectat in Casa a III-a, persoana va fi expusa la naufragii si la accidente in cursul calatoriilor sale, dar nu i se va intampla nimic rau, desi va scapa ca prin urechile acului. Jupiter afectat de catre Saturn, face ca persoana sa fie fara griji si indolenta; persoana va pierde atunci respectul si stima apropiatilor sai iar daca Marte este advers, acestia nu vor mai avea incredere in ea din cauza actelor sale imprudente si temerare.

planeta Jupiter casa 4 Jupiter în Casa 4

Jupiter in Casa a IV-a, in bune aspecte, este prevestitorul celei mai reusite fericiri familiale, mai ales in ultima parte a vietii. Persoanele care au Jupiter in aceasta pozitie vor reusi mai bine in locul lor de nastere decat in orice alta parte. Vor primi un mare ajutor din partea parintilor si probabil o mostenire venind de la ei. Afacerile lor se vor sprijini pe o baza solida si se vor desfasura fara piedici, in asa fel incat la sfarsitul vietii, ele vor fi adunat o avere considerabila in raport cu situatia lor si oportunitatile oferite de anturajul lor. Zilele lor vor trece in pace si vor sfarsi in mijlocul unui cerc de prieteni in bogatie si prosperitate. Dar cand Jupiter este afectat in aceasta casa, subiectul va trebui sa-si paraseasca orasul sau natal, devreme in viata, caci acolo conditiile ii vor prejudicia succesul. Excese, cheltuieli extravagante, iubirea de fast si alte tendinte costisitoare, ii vor epuiza resursele si-l vor impinge la ruina. Intre altele, un fals orgoliu il va impiedica sa intreprinda reforma radicala genului sau de viata, chiar si atunci cand se va gasi in fata faptului care ar trebui sa-l oblige si cand isi va da seama ca singur mod de a iesi din aceasta ar fi sa-si incerce norocul in alt oras.

planeta Jupiter casa 5 Jupiter în Casa 5

Jupiter in Casa a V-a, in configuratie buna, va creste numarul copiilor care vor fi pentru parintii lor o sursa de incantare si profit; asigura popularitatea, buni prieteni care vor fi de mare ajutor nativului. Aceasta pozitie, da un caracter sociabil si iubirea de divertismente, o mare inteligenta. Pronosticheaza castiguri prin speculatia succeselor in educatie, publicatii si ziaristica. Nativul va fi un profesor excelent si va avea o maniera convingatoare de a prezenta lucrurile. Jupiter afectat in Casa a V-a, mai ales in Sagetator, da pasiunea jocului, gustul de sporturi, aversiunea fata de munca. Indica neplaceri cu copiii.

planeta Jupiter casa 6 Jupiter în Casa 6

Jupiter in Casa a VI-a da o sanatate buna si succes in ingrijirea si vindecarea bolnavilor; servitori fideli, respectul si stima persoanelor care vor fi in contact cu subiectul in cursul ocupatiilor sale. Dar Jupiter afectat in Casa a VI-a prezice tulburari hepatice, hipertrofia ficatului, obezitatea si alte neplaceri produse de excesele la masa.

planeta Jupiter casa 7 Jupiter în Casa 7

Jupiter in Casa a VII-a da un partener simpatic, cu o inima nobila si generoasa care ii va aduce persoanei favoruri, avere si prestigiu social. Este o pozitie ideala pentru casatorie cat si pentru asociatii in afaceri, deoarece nativul poate fi sugur ca asociatul sau va fi sincer, onest, demn de incredere si ca va contribui prin cooperarea sa intr-o mare masura la succesul comun. Pentru un avocat, indica succesul in jurisprudenta si abilitatea de a reconcilia adversarii. Dar daca Jupiter este slab sau afectat, persoana va pierde toate procesele sale sau va suferi de o incredere prost plasata in asociatul sau; casatoria sa va fi amanata sau rupta, sau - daca s-a consumat deja - indolenta si egoismul partenerului vor tulbura uniunea.

planeta Jupiter casa 8 Jupiter în Casa 8

Jupiter in Casa a VIII-a, bine aspectat, indica castiguri prin casatorie, prin asociatie sau prin mostenire; o moarte linistita. Dar atunci cand Jupiter este slab sau afectat, indica procese si pierderi de bani.

planeta Jupiter casa 9 Jupiter în Casa 9

Jupiter in Casa a IX-a da un caracter nobil, optimist, pacific; o mare bunatate, tendinte religioase; un spirit larg si tolerant, dar favorizeaza ideile cele mai corecte si cele mai bine stabilite. Persoana este foarte stimata in societate; este capabila sa ocupe pozitii eminente in Biserica, Stat sau in institutii de invatamant sau asociatii filantropice. Aceasta pozitie da de asemenea iubirea de calatorii care vor aduce castiguri si placere. Dar cand Jupiter este slab sau afectat prin zodie sau prin aspecte, da aroganta, o iubire de ostentatie si de risipa, de un fast disproportionat fata de resurse: de unde probabilitatea de urmariri judiciare si de discreditare publica. Aceasta pozitie indica si pericole in cursul calatoriilor.

planeta Jupiter casa 10 Jupiter în Casa 10

Jupiter in Casa a X-a, bine aspectat prevesteste o viata eminenta, prospera si virtuoasa, mai ales daca este in buna configuratie cu Saturn, Soarele si Luna deoarece atunci persoana se va ridica la o inalta pozitie in Biserica, Stat sau jurisprudenta si va castiga bogatie, onoare si stima publica. In plus, isi va merita toate aceste avantaje caci caracterul sau va fi de cea mai inalta noblete. Dar Jupiter slab sau afectat, mai ales de catre Saturn sau luminatori indica un caracter putin onorabil. Persoana va putea sa se ridice pe scara sociala, dar actiunile sale rele o vor demasca si o vor face sa resimta rasturnari financiare sau pierderea prestigiului sau.

planeta Jupiter casa 11 Jupiter în Casa 11

Jupiter bine aspectat in Casa a XI-a anunta prieteni bogati si influenti pe care nativul va putea sa conteze pentru a-l ajuta sa-si realizeze sperantele, dorintele si ambitiile sale. Aceasta pozitie da de asemenea un caracter sociabil si iubirea de placeri. In nativitatea unui barbat, inseamna ca mariajul va fi fecund si ca copiii sai il vor onora si ajuta; totusi, inainte de a emite o parere in acest sens, e bine sa examinam nativitatea femeii pentru a vedea daca ea merge in acest sens, altfel pronosticurile trebuie sa fie modificate. Atunci cand Jupiter este afectat in Casa a XI-a, persoana va intalni prieteni buni si sinceri in dorinta lor de a o ajuta, dar vor fi incapabili sa o faca sau isi va atrage prieteni care vor veni spre ea cu un scop egoist. In ambele cazuri, putin ajutata de catre prienteni, va trebui sa se bazeze pe propriile sale resurse pentru a-si atinge scopul.

planeta Jupiter casa 12 Jupiter în Casa 12

Jupiter in Casa a XII-a, atunci cand este bine aspectat, da castiguri si succese prin ocupatii intr-un loc de retragere (recluziune) relativa; de exemplu lucrari de laborator, functie administrativa in spitale, azile, intr-un ordin de fraternitate avand ca obiect ingrijirea bolnavilor sau studiul practicii misticismului sau al stiintelor oculte. Daca persoanele care au pe Jupiter in aceasta pozitie sunt sarace, vor fi coplesite de binefaceri de catre oameni caritabili sau asociatii fraterne sau institutii de caritate. Daca sunt bogate, ele vor fi generoase si vor face opere de binefacere fara sa tina cont de bani. Daca au dusmani, ii vor schimba in prieteni. Jupiter afectat face ca persoana sa fie indolenta, imprevizibila astfel incat cu timpul va ajunge intr-o institutie de caritate unde isi va sfarsi zilele.

Nessun commento:

Posta un commento

Asteptam sugestiile si comentariile voastre aici.:)